[Forumdaki her kullancı okumakla yükümlüdür ve herkesin okuduğu kabul edilecektir.]
Forumumuz ve Bugün Geldiğimiz NoktaTürkçe konuşan NewStarGames oyuncularına Türkçe destek vermek ve haberleri duyurmak amacıyla NewStarGames Worldwide projesi kapsamında kurulan forumumuz 26-10-2007 tarihinden NSG oyuncularına destek vermektedir.
İlk başlarda sadece birkaç Türkçe içerik sağlamak ve sık sorulan sorulara cevap vermek amacıyla kurulan forumumuz zaman içerisinde çok sıkı arkadaşlıkların kurulduğu, güzel muhabbetlerin yapıldığı bir ortama dönüştü. NSG Worldwide çatısı altında bizimkisi kadar gelişen bir forum yok..
Bu gelişim beraberinde bazı değişimleri de getirdi. Başlarda tek tük sorulara cevap verilen forumda üye sayısı hızla artınca bir koordinatörden çok bir moderatöre gereksinim duyuldu ve moderatörlük için görevlendirildim. İlk başlarda sadece mesaj editleyebilme yetkim vardı, zaman içerisinde konu taşıyabilme ve konu silme yetkisine kavuştum. 16 hazirandan beri görevimi global moderatör olarak devam ettirmekteyim. 15-08-2006 tarihinde normal üye olarak başlayan NSG serüvenim şimdi global moderatör olarak devam ediyor.
Bunu açıklamamın sebebini merak etmişsinizdir... Yetkilerim tepeden inme değil, yani sıradan bir üyeyken; foruma yaptığım katkılar, forumun her yerine yetişme çabalarım ve yönetim grubunun güvenini kazanmam sebebiyle bu seviyeye kadar yükseldim. Forumda zaman zaman bazı üyeler kişisel ihtirasları sebebiyle bana aslısız iddialarda bulunuyor. Burayı "babanın çiftliği gibi yönetiyorsun" şeklinde suçlayacak kadar ileri gidenler de oldu. Yaklaşık 2 senedir forumda ve herkese yardım etme çabasında olan biri olarak bu suçlamalar beni üzüyor.
Genel olarak forumlarda moderatörlere bir önyargıyla yaklaşılır, modların sahip olduğu yetki vs..nin kullanıcıyı şımarttığı düşünülür. Bu sebeple modlarla kullanıcılar arasında sık sık sürtüşmeler yaşanır. Önceleri bu forumda bu sürtüşmeler bu kadar yaşanmamaktaydı. Çünkü herkes sorularını soruyor, görüşlerini bildiriyor ve barışçıl bir ortam içerisinde eğleniyorduk. Şimdi gerek kullancılar arasında, gerekse bana karşı "düşmanlık" denebilecek "sürtüşmeler" ortaya çıktı. Bunun en belirgin örneği, oyunun piyasaya çıkış tarihi konusudur. Çıkış tarihi neden gecikti tartışmaları yaşanırlen forum adeta ikiye bölündü ve bu gruplar kendi görüşlerini savunmaktan öte birbirlerine saldırmaya başladılar.. Ben hep tarafsızlığımı koruyup iki tarafın da arasını düzeltmeye uğraştım tüm iyi niyetime rağmen "arada kaynayan" oldum. Ancak sonunda arabuluculuk çalışmalarım meyve verdi sanırım..
Ancak zaman zaman kullanıcılar yine "seviyesiz" denebilecek bir üslupla diğer üyelere "laf sokmaya" çalışmaktadırlar. En son canpasha adlı üyemize "top" yakıştırmasını yapan bir arkadaşımız vardı. Bu yakıştırmasının savunması da Beşiktaşlı "Çarşı" grubunun tezahuratlarıydı. Toplumda kötüyü örnek göstermek tipik bir ergen davranışıdır. Ergenlik çağındaki bireyler toplumda kötü bir "ikonu" örnek alarak ona benzemeye çalışırlar. Böylelikle toplumda çıkıntı olarak saygınlık kazancaklarını düşünürler. Lütfen bir daha böyle çocukça hareketlerde bulunmayalım ve arada böyle kullanıcılar çıkarsa hep birlikte tepkimizi gösterelim ve yönetim kadrosunun cezasına maruz kalmadan özür dilesin ya da foruma bir daha girecek yüzü kalmasın.
Değinmek istediğim bir diğer konu da forumdaki kullanıcıların illegal olup olmadığı. İllegal kullanıcıyı tespit ettiğimiz anda sıfır tolerans göstererek banlıyoruz. Bunu anlamamızın kendimize özgü yöntemleri var. Derseniz ki ne faydası var farklı bir kullanıcı adıyla yeniden kayıt olur, bu onun bileceği iş. Onu da takip etme yöntemlerimiz var, kapıdan kovup bacadan girerse yine göndeririz.
Sonuç olarak NSG'nin dünya çapındaki en geniş kullanıcı kitlesini Türkler oluşturuyor. Lütfen bunun kıymetini ve gücünüzü bilin. Sorun çıkaran kullanıcılar sebebiyle forumumuz bir kaç kez kapanma tehlikesi atlattı. (Bunlardan biri çok yakın zamanda oldu) Biz burada bir takımız ve takımın liderliğini üstlenen biri olarak, takımdan hiçkimseyi uzaklaştırmak gibi bir niyetim yok. Takımımız gün geçtikçe yeni oyuncuların katılımıyla güçleniyor ve takımımızın yetenekleri artıyor. Kimimiz yeni modlar hazırladı, kimimiz kadro güncellemesine yardım ediyor vs.. Lütfen takımdaki sürtüşmeleri en aza indirmeye çalışalım. Takım oyuncuları arasındaki kavgalardan mümkün olduğunca uzak duralım. Böyle yaparsak İngilizce forum kadar düzenli işleyen ve İngilizce forum kadar büyük bir forumumuz olur.
Tüm bu açıklamaları göz önüne alırsak forumda sıfır tolerans gösterilecek iki ana başlık oluştuğunu görebiliriz. Bu konularda bundan sonra sıfır tolerans gösterilerek hiçbir uyarı yapılmadan kullanıcı "kalıcı" banlanacaktır:
1) NSS2, NSS3, NSS4, NSS2010, SWS, NST, NSGP, SLR, SS için seri numarası istemek/vermek
- PM yoluyla
- Forumda konu açarak
- Save dosyası yoluyla
2)Forum kullancılarını rahatsız etmek
- Laf sokma yarışına girmek ve bunu alışkanlık haline getirmek
- Her çeşit küfür
- Toplum tarafından saldırgan argo kabul edilen sözcük ve deyimlerin aşırı kullanımı (örn; top)
NSS Türkçe forumunu hep birlikte ileri taşımak ümidiyle!
okuduğunuz için teşekkürler..
raknet

Adv Reply
Bookmarks