PDA

View Full Version : Galatasarayın Transferleri

dark_rocker
07-02-2009, 08:49 AM
Arkadaşlar bu Konuda Cimbomun Transferlerini Yorumlayalım...
1.Mustafa Sarp
http://img217.imageshack.us/img217/4030/mustafasarpresmengalata.jpg
Oyuncudan Bir Video:http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/f639efff569a76c6f2b32d2f2855bafe2704e53220c8273a6c 233b98927f3c911b1fee5974e0842815546
Mustafa Sarp Kimdir?

Mustafa Sarp, (d. 5 Kasım 1980 Bakırköy, İstanbul) Galatasaray SK'da forma giyen olan Türk futbolcudur.

Aslen Diyarbakır'lı[1] olan Mustafa Sarp, İstanbul Gaziosmanpaşaspor'da profesyonel olup, sırasıyla Mersin İdman Yurdu, Ankaraspor, Kayseri Erciyesspor ve son olarak da Bursaspor'da forma giymiştir. 2 kez A, 1 kez B milli takıma seçilerek Türk Milli Futbol Takımı forması giymiştir.
2.Gökhan Zan
http://img370.imageshack.us/img370/1483/zan.jpg
Oyuncudan Bir Video:http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/f639efff569a76c6f2b32d2f2855bafe2704e53220c8273a6c 233b98921b31804476fa1435e2ee3415546
Gökhan Zan Kimdir?

Futbol Kariyeri

1998-1999 sezonunda henüz 16 yaşındayken Hatayspor' da forma giymeye başlayan Gökhan Zan, 2000-2001 sezonunda 18 yaşındayken Çanakkale Dardanelspor transfer olmuştur. 3 sezon boyunca Dardanelspor forması giyen Gökhan Zan, buradaki başarılı performansı sonrasında 2003-2004 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu.

Sporcu, Beşiktaş takımındaki ilk senesinde başarılı olamadı ve tecrübe kazanmak üzere 2004-2005 sezonunda Gaziantepspor'a kiralandı.

2005-2006 sezonu başında Beşiktaş' a dönerek kadroya girmeyi başardı. 1,92 m boyu ile Süper Lig'deki en uzun futbolculardan bir olan Gökhan Zan, iri ve güçlü fiziği ile öne çıkan defans oyuncusudur. Yaşadığı ufak sakatlıklar nedeniyle sürekli forma giyememiştir. 2008-2009 sezonunun sonunda bedelsiz olarak 1 yıllık opsiyon hakkı kullanılmadığı için Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Galatasaray'da Fernando Meira'dan boşalan 5 numarayı giyecektir.

Milli Takım Kariyeri

A Milli Takım'ın defansında göbekte, kendisi gibi 192'lik stoper Servet Çetin ve 191'lik kaleci Volkan Demirel'le birlikte görev almaktadır. Servet Çetin'le iyi bir ikili olan Gökhan Zan, Milli Takımın değişmez oyuncularından biridir.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gösterdiği performansla avrupa kulülerinin dikkatlerini çekmiştir. Özellikle İngiliz Premier Ligi'nin takımlarından Man UTD ve Arsenal, Gökhan Zan'ı transfer etmek için uzun süre uğraşmıştır.

2 kez U-19, 7 kez U-21, ve 25 kez A Milli olmak üzere toplam 34 kez milli takım forması giymiştir.

A Milli takımda 4 numaralı formayı giymektedir.
3.Leo Franco
http://img39.imageshack.us/img39/6869/leofranco.jpg
Oyuncudan Bir Video:http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/f639efff569a76c6f2b32d2f2855bafe2704e53220c8273a6c 233b98923907be7808dd186ae1a80a15546
Leo Franco Kimdir?

Genelde Leo Franco ismiyle bilinen asıl adı, Leonardo Noeren Franco (d. 29 Mayıs 1977 ) Galatasaray SK ' da forma giyen Arjantin ' li kaleci.

Franco kariyerine Independiente' de başladı. Ardından İspanyol kulübü [[Mérida adc]' ya transfer oldu. 1998 yılında ilk 11 oyuncusu olacağı ve 2003 Copa del Rey' yi kazanacağı kulüp olan Real Mallorca' ya transfer oldu. 2004'ten 2009'a kadar 4 yıl Atlético Madrid forması giymiştir. Ani yaptığı refflekslerle dikkat çekiyor.Ayrıca arjantinli file bekçisi son 10 yılını ispanyada geçirirken çıktığı 301 maç ispanyada en çok maça çıkan yabancı kaleci unvanınıda elindu bulunduruyor.

Arjantin U-20 ile 1997 FIFA World Youth Championship' i kazandı. 6 Mayıs 2006 tarihinde T.Direktör José Pekerman tarafından 2006 Dünya Kupası kadrosuna alındı.

25 Haziran 2009 tarihinde bir internet sitesine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2009'da Atletico Madrid ile anlaşması biteceğini ve bu tarihten sonra Galatasaray'la sözleşme imzalayacağını belirtmiştir.[1]1 Temmuz 2009 da Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.[2]
4.Kader Keita
http://img165.imageshack.us/img165/7106/kaderkeitagetty468x320.jpg
Oyuncudan Bir Vİdeo:http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/f639efff569a76c6f2b32d2f2855bafe2704e53220c8273a6c 233b98920f209c7b19a10b4b8d997315546
Kader Keita Kimdir?

Abdul Kader Keita 6 Ağustos 1981 doğumlu. 33 kere Fildişi Sahilleri milli formasını giyen forvet oyuncusu futbol kariyerine 1999-2000 sezonunda Africa Sports'da başladı. Daha sonra sırası ile Etoile du Sahel, Al Ain, Al Sadd, Lille ve Olympique Lyonnais takımlarında forma giydi. 1.84 boyundaki Keita, 2007-2008 sezonunda da Lyonnais'da Milan Baros ile birlikte oynamışlardı.

Kariyeri
1999-2000 Africa Sports 23 (4 gol)
2000-2001 Etoial du Sahel 22 (7 go)
2001-2002 Al Ain 19 (6 gol)
2002-2005 Al Sadd 71 (23 gol)
2005-2007 Lille 63 (14 gol)
2007-2009 Olympique Lyonnais 52 (5 gol)

Yorumlarınızı Bekliyorum...

Eagle
07-03-2009, 06:06 AM
Futbol konusuna açsaydın, neyse raknet yapar gerekli görürse..

Mustafa Sarp iyi transfer.

Leo Franco da öyle.

Keita iyi futbolcu ama forvet olarak nasıl bir futbolcu olduğunu bilmiyorum. Ama bu transferle anlıyoruz ki Rijkaard'ın 4-3-3ünü izlemeyeceğiz. Kewell'ı stoper oynatırsa veya Arda'yı İniesta olarak kullanırsa başka:D

Gökhan Zan, iyi futbolcudur bana göre. Ama bu transferle ilgili Osman Tamburacı düşündüğüm şeyin benzerini yazmıştı. Şimdi Servet'de elde kaldı gerisini düşünün artık. Direkt o yazıyı yazayım;

Haldun Bey Rijkaard’a sormadan transfer yapmıyoruz diyor.
Kabul!
Eğer Rijkaard’a sorup Gökhan’ı aldılarsa Rijkaard’ın da futbol bilgisinden şüphe ederim.
Gökhan Zan topu oyuna sokmakta en fazla zorlanan savunma tipidir.
Rijkaard’a hiç uymaz!
Rijkaard çabuk paslaşma, isabetli pas, savunmadan başlayan organize atak ister.
Nasıl olur da Rijkaard, Gökhan’ı ister.

Şayet Rijkaard’a haber vermeden Gökhan’ı yönetim aldıysa bunun da kokusu yakında çıkar.
Hazırlık döneminde Rijkaard saçını başını yolar!
Belki de al atını ver tımarını der gider!

Osman Tamburacı'nın yazmadığı kısmını yazayım; arkada büyük boşluk bırakarak oynatıyordu Rijkaard Barça'yı. Galatasaray; Servet ve Zan'dan kurulu savunmayla başına neler gelir bilmiyorum. Bir stoper daha lazım.

dark_rocker
07-03-2009, 08:08 AM
Yorumun İçin Sağol...
Zaten Yönetim Sezon Başlamadan Taraftarlardan Zaman İstemişti...Ama Bende Dahil taraftarlar Bu sabrı Gösterirmi,gösterirse Ne Kadar Gösterir muamma:)

Stoper Konusunda İse Yönetim Bir Stoper Transferi Yapacak...Osman Tanburacı Diyorki Gökhan Zan Ayağından Topu Çok Geç Çıkartıyor Topu Oyuna Sokamıyor Ve Diyorki Buranın Altını Çizelim:Hiç Rijkard'a Göre Değil...Eh be Kardeşim Şu anda Dünyada Bu işi En iyi Yapan Yani Topla Beraber En iyi Çıkan Stoper Gerard Pique Değilmi Bu Adam Rijkard Zamanında Neredeyse Hiç Oynayamamıştı ve Zaragoza Ve Manchester United Gibi Takımlarda Kiralık Oynamıştı Ki Manchester Gibi Bir Takımda Banko Oynamıştı...Rijkardın Zamanındaki Stoperlere Bakalım Gabriel Mİlitto Carles Puyol ve Rafael Marquez Bu Stoperler Pekte Topla Çıkabilen Stoperler Değil...Belkide Rijkardın Aklındaki Stoper Gökhan Zan Gibidir Ha Belkide Değildir Onuda Senin Söylediğin Gibi İlerde Görürüz...Ama Benim İstediğim Stoperde Gerard Pique Gibi Popescu Gibi Stoperler Topla Beraber Çıkan Bi Stoper Lazım Galatasaraya Ha Tabi Servet Gİbi Çıkması Değil:DGeçen Sene Servetin Topla Çıktığında Neler Olduğunu Gördük:DVelhasıl Topla Sağlıklı Çıkan Bir Stoper İstiyorum Ama Rijkard'ta İstermi Bilinmez...

Yönetim Konusunda İse bence Sadece Adnan Sezgin Gönderilsin....Haldun Üstünel Ve Adnan Polat Neler Yapıyor Görüyoruz...:)

Eagle
07-03-2009, 01:40 PM
gökhan zan yanlış transferdir bence. Keita niye alındı anlamadım. Dediğim gibi artık 4-3-3 şansı kalmadı. Galatasaray bir stoper bir de ortasahaya adam alsa yeter. bir de Lincoln kovulacak tabii:D
Beşiktaş'a gelince; şu ana kadar herşey güzel ama Delgado'nun yerine biri lazım ya Yıldıray gibi bir yerli veya Bobo'yu elden çıkarıp yabancı alınması lazım. Şu anda Zapo'yu gönderip Ferrari'yi almaya uğraşıyorlar ben çıldırmak üzereyim.
Ferrari Belki daha iyidir ayrı konu ama bu transferin bir sürü riski ve zararı var. Zapo kalmalı.

dark_rocker
07-04-2009, 08:55 AM
bobo bence satılırsa büyük kayıp olur delgadonun yerine hızlı bi 10 numra alması lazım beiktaşın getafe li albin olabilir mesela bu oyuncuyu kiralayabilirler yada river plate deki buananotte de olabilir ama kiralık yıldırayda olabilir...ferrarinin bence zapodan pek bir fazlası yok zapoyu göndereceklerse yerine daha iyi bir adam alınmalı ben öncede söyledim şimdide söylüyorum şampiyon bi takıma bu kadar transfer yapmanın ne manası var...takımın kimyası bozulabilir bence...

canpasha
07-04-2009, 09:51 AM
Koyu bir Beşiktaş taraftarıyım çoğu arkadaşımın bildiği gibi.Gökhan Zan'ın Galatasaray'a transferini duyunca çok sevindim.Açıkçası kurtulduğumuzu düşünüyorum.Umarım Galatasaray için hayırlı bir transfer olur çünkü Beşiktaş için çok hayırlı oldu :)

dark_rocker
07-04-2009, 10:18 AM
:D Öncelikle Hoşgeldin:D Bütün Beşiktaşlılar Seviniyor Ama Hatırlatırım Servet Transferinede Fenerliler Sevinmişti...

Eagle
07-04-2009, 12:50 PM
naber yaa:D

Benim bildiğim Bobo bu değil, Bobo rakip savunma için beladır. Ama geçen yıl sadece pivot santrafor gibi davrandı; ağır, fazla mücadele etmeyen, sadece kalitesi olduğu için farkediliyordu. bir pozisyon bulup atıyordu. Bobo bizim için büyük bir değerdi ama anlaşılan Juan Figer kanına giriyor. Bobo böyle oynayacaksa gitmeli. Artık geri kazanmamız zor. İyi bir teklif gelirse gönderilir. Delgado'yu artık istesek de gönderemeyiz. İyi bir orta saha lazım. Ferrari gereksiz.

dark_rocker
07-05-2009, 08:43 AM
Evet Düşüncelerine Katılıyorum Ama Bobo Bence Gittiği Klüpte Parlar...

Eagle
07-05-2009, 10:52 AM
bunun için gitmeli, ama Olimpiyakos değil de İspanya veya Almanya'ya gitse güzel olurdu:) Şu anda çalışma izni alamaz yani İngiltere hayal.

Bir Bounanotte'çu daha çıktı:D Bir ben mi izledim bu adamı?:D Veya herkes FM'ye iyi alıştı:P Hiç bilmiyorum onu ama Bounanotte'dan şüphelerim var. Gerçekten yeni Maradona veya ileride Arjantin'in önemli bir oyuncusu olacak olsa 21 yaşındaki River Plate'linin adı Beşiktaş, Bursaspor veya Galatasaray'la değil İspanyol ve İtalyan kulüpleri başta olmak üzere Avrupa kulüpleriyle anılırdı. Bana çakma yıldız gibi geliyor. Çakma derken kötü olacak değil illa. Örneğini verirsek Delgado ayarındadır. Teknik ve hızlı diye iyi olacak değil. Bunlar F.Higuain'de de vardı ama tutunamadı. 2-3 yıl içinde belli olur zaten ne olduğu. Adu adında bir Pele vardı. Nerede o?:D

dark_rocker
07-06-2009, 07:55 AM
adu benfica da buonanottede bence federico higuain e 10 çeker...ve ismi zaten avrupa klüpleriyle anlılıyor...

Eagle
07-06-2009, 11:49 AM
adu'nun Benfica'da olduğunu ben de biliyorum,:D ama hani 5 yıldır yıldız olacak. Bounanotte ile ilgili bir iki araştırma yaptım birşey bulamadım Avrupa kulüpleri ile ilgili. Belki iyidir dediğim gibi tanımıyorum

dark_rocker
07-06-2009, 02:14 PM
:D belkide beş yıl sonra parlıyacaklardır:D

Eagle
07-07-2009, 06:16 AM
2009 yılı itibariyle Beşiktaş'ın adı 105 futbolcuyla anılmıştır:lol:

Tabata geliyor dediler. Neyse ki yönetim yalanlamış. 8.5 milyon £ düşünün artık. O paraya yıldız getirirsin:D

dark_rocker
07-07-2009, 08:25 AM
Quaresma demiş portekiz basını ama bence çok zor çünkü birçok klüp peşinde bu adamın....

Eagle
07-07-2009, 09:51 AM
Ben de okudum. Sadece portekiz değil Avrupa'dan bir iki medya organı daha demiş. Zor tabii ama gelirse güzel olur.

Gelirse şunlardan sebep gelir;

1) Şampiyonlar Ligine direkt gidileceği için
2) Nihat, Ernst, Rüştü gibi bilinmiş oyuncular belki gözünü boyar:D
3) İnönü'ye gelmişti. Çok beğendiğini ve her futbolcunun böyle bir ortamda oynamak isteyeceğini söylemişti.
4) Beşiktaş, Porto'ya iki maçta da yenilmiş olmasına rağmen ilk maçta çok daha iyi olan taraftı, ikinci maçta da ezilerek oynamadı.
5) S.Lizbon ve Porto'da başarılı oldu. Barcelona, İnter ve Chelsea'de beklenini veremedi. Avrupa'nın büyük kulüpleri Quaresma ile ilgileniyorsa bunu göz önünde bulundurur. Büyük takımlarda kendini gösteremediği için Beşiktaş ayarında bir takıma gelebilir.

dark_rocker
07-08-2009, 08:22 AM
inşallah gelir:D

Eagle
07-08-2009, 08:27 AM
Quaresma ve Benayoun’a ret

Dünyaca ünlü iki yıldızın menajerliğini yapan Dino Pasaliç, Beşiktaş yöneticilerine bu oyuncuları getirebileceğini bildirdi. Ancak Mustafa Denizli, “İstemem” deyince Pasaliç’e olumsuz yanıt verildi.

YILIN transfer bombası Mustafa Denizli’den döndü. Beşiktaş Yönetimi, Denizli’ye, dünyaca ünlü Ricardo Quaresma ile Yossi Benayoun’dan birini transfer etme teklifi götürdü, ancak tecrübeli teknik adam olumsuz yanıt verdi.

Dünyanın en önemli futbolcu menajerleri arasında yer alan Dino Pasaliç, geçtiğimiz günlerde siyah beyazlı kulübe sürpriz bir başvuruda bulunarak, “Ricardo Quaresma ile Yossi Benayoun’u isterseniz getirebilirim” dedi. Beşiktaşlı yöneticiler de bu teklifi teknik direktör Mustafa Denizli’ye iletti. Konuyu yardımcıları ile görüşen Denizli, iki futbolcuyu da istemediğini bildirdi. Transfer maliyeti Gaziantepspor’dan 6.5 milyon Euro’ya alınan İsmail Köybaşı kadar olan Yossi Benayoun, bir hafta haber beklediği Beşiktaş’ın olumsuz yanıt vermesi üzerine, kulübü Liverpool ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. 29 yaşındaki İsrailli orta saha oyuncusu, 2013 yılına dek Liverpool forması giymeye devam edecek.

Beşiktaş’ın reddettiği diğer isim Ricardo Quaresma ise, Portekiz’in yetiştirdiği en önemli futbolcular arasında yer alıyor. “Ayakdışı vuruşun ustası” olarak adlandırılan 25 yaşındaki oyuncu geçen yıl 18.6 milyon Euro karşılığında Porto’dan İnter’e geçti. İtalyan ekibinde bekleneni veremediği için ocak ayında Chelsea’ye kiralanan Quaresma, Londra kulübünde de göze girememişti.

HÜRRİYET

başlığı görünce Air İsmail haberi sandım:D ama haberde kimsenin imzası yok. benayoun zaten kaldı ama Quaresma'yı niye reddettik. Robben-Sneijder-Babel-Nani'den hangisi geliyor acaba?:lol:

dark_rocker
07-08-2009, 11:48 AM
:D hatta kaka da reale imza atmadan beşiktaşa gelirim demiş ancak onuda klübün masörü reddetmiş...:D türk basınının rezilliğinin göstergesidir...