View Full Version : Problem
Lukasz1296
05-03-2009, 04:42 PM
Pomocy!!
Gdy włączam gre i kiedy chce np. zacząć nową gre to gra się wyłącza. Gram na wersji 1.08.
Mój Komputer: Intel Celeron M550 2.00 GHZ, 1 GB RAM, Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100, 120 GB HDD.
Zazwyczaj w takich przypadkach zaleca się ściągnięcie najnowszych sterowników do swojej karty graficznej. Jak już to zrobisz, napisz czy to coś pomogło.
Pozdrawiam!
Lukasz1296
05-03-2009, 08:13 PM
Już próbowałem i niestety nie pomogło
A jaki masz Windows?
Mając te informację, popytam "szefa" ;)
kris22
05-04-2009, 01:59 PM
Przyłączę się do tematu choć pytanie pewnie wyda się dziwne, ale cóż najwyżej nie odpowiecie. Zacząłem grać oczywiście w triala no i czas sie skończył pora na wpisanie kodu. Oczywiscie najmniejsza linią oporu poszukałem pirackiego seriala jednak po wpisaniu go gra sie wyłącza, bez żadnych komunikatów. Czy jak zakupie sobie ok. seriala nie będę miał przypadkiem takiego problemu???
Lukasz1296
05-04-2009, 04:13 PM
Mam Windowsa Viste Home Basic 32-bit + Service Pack 1
Lothar
05-04-2009, 10:24 PM
Czasami pomaga zainstalowanie starszych sterowników do karty graficznej. Ja np. mam u siebie na komputerze 2 profile sprzętowe z różnymi sterownikami i w przypadku NSGP muszę używać starszej wersji.
Lukasz1296
05-05-2009, 06:56 AM
ja właśnie miałem starsze ale nie chodziło
Lukasz1296
05-06-2009, 07:08 PM
Proszę pomóżcie ! :|
@ŁUKASZ
Rozwiązanie 1:
Najpierw dowiedz się jaki masz model karty graficznej.
Klikjnij w Start, wejdź w Panel Sterowania, potem wejdź w System, w Sprzęt i Manager Urządzeń. Tam znajdziesz swoją kartę.
Jeśli masz jedną z tych kart:
Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
wejdź tu aby zassać ostatnie sterowniki:
http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx?lang=eng#
Kliknij Graphics po lewej, wybierz swoją kartę i postępuj zgodnie z intrukcjami.
Jeśli już zrobiłeś co trzeba, zrób tak:
1. Start->Panel Sterowania->System->Sprzęt i Manager Urządzeń.
2. Znajdź tam kartę graficzną.
3. Kliknij na niej prawym przyciskiem myszy i wybierz Odinstaluj.
4. Zresetuj kompa.
5. Uruchom sterownik, który ściągnąłeś i zainstaluj go.
6. Zresetuj kompa.
7. Włącz grę.
Oczywiście Łukaszu znajdź sterowniki do swojej karty.
Rozwiązanie 2:
1. Otwórz folder z grą, w folderze Settings znajdź Engine.ini
2. Znajdź linijkę SaveLoc=0 i zmień to na SaveLoc=C:\Users\Marek\Documents\NSGP\
Oczywiście zależy to od tego gdzie masz Dokumenty. Może to wyglądać tak
SaveLoc=C:\Użytkownicy\Jasiu\Dokumenty\NSGP\
--
Lothar, cytuję:
"Nie mamy toelrancji dla ludzi używających nielegalnych kodów. Jeśli po zakupie kodu problem nadal będzie występował, spróbujemy go naprawić, ewentualnie zwrócimy Ci pieniążki".
:)
Lukasz1296
05-09-2009, 09:09 PM
Niestety 1 rozwiązanie nie pomogło. A właśnie po 2 rozwiązaniu gra się wyłącza gdy chce zacząć nową gre
A co działo się po pierwszym, a co po drugim? [bo wnioskuję, że dwie inne rzeczy w każdym z przypadków]
Lukasz1296
05-10-2009, 07:04 AM
Najpierw zastosowałem 2 rozwiązanie dzięki któremu udało mi się uruchomić gre. Ale niestety gdy kliknąłem na np. szybki wyścig to gra się wyłączała. 1 Rozwiązanie nie przyniosło żadnego rezultatu.
Lukasz1296
05-16-2009, 05:37 PM
Błagam pomóżcie mi. Bardzo chciałbym sobie w to zagrać
Spokojnie, Twój problem oczekuje na odpowiedź :)
LuK88
05-18-2009, 10:25 PM
A ja mam inny problem:/ gra się włącza ( do uruchomienia użyłem twojego 2 sposobu Thor). Pojawia mi sie pierwsze okno z wyborem języka, rozdzielczości itp. dalej gra się włącza i przykra niespodzianka:( zamiast liter są białe kwadraciki:/ różnych wielkości iszerokości zależnie jaką literę zastępuje. Czy ktoś się spotkał z takim problemem?? I czy zna rozwiązanie?? Proszę o pomoc Pzdr;)
Adriankov
07-02-2009, 10:48 PM
Może ktoś mi powiedzieć, czy da się zmienić pozycję podczas gry ? Zacząłem na pomocy, ale strasznie ciężko jest tak grać, więc chciałbym grać jako ofensywny pomocnik. Jeśli ktoś wie jak mi pomóc, proszę o kontakt.
bodajze jak masz ekran zawodnika to wchodzisz poprostu w opcje i tam chyba jest preferred position :)
dvoorek
07-09-2009, 11:11 PM
Gram w lidze Maltańskiej.
Dlaczego w meczach w których nie gram, moja drużyna zawsze wygrywa 3:0?
I zawsze przed meczem rywale mają tylko 50% kondycji przy 100% mojej drużyny...
Zniesmaczyło mnie w szczególności gdy, przy stanie 0:0 zostałem zmieniony w 75 minucie, a mimo to wynik i tak skończył się 3:0...