View Full Version : NSS4 Çeviri
raknet
11-13-2008, 06:45 PM
Merhaba arkadaşlar!
NSS4'ün çeviri süreci başlamıştır, lütfen ne zaman biteceği ile ilgili soru sormayın. Tamamlandığında bir güncelleme olarak duyrulacak ;)
Çeviri ekibinin koordinatörü ve Türkçe çevirmeni benim. Sizlere bir sorum olacak mevki isimlerini de Türkçeleştireyim mi yoksa orjinal mi kalsın?
Örneğin AM = Attacking Midfielder; yani hücumsal ortasaha oyuncusu demek. Bunu HO şeklinde mi çevireyim yoksa AM olarak kalsın mı?
Bir diğer sorum ise oyunun içiyle ilgili. Oyunda dikkat ettiyseniz "Achievements" diye bir bölüm var. Bunu 1.tekil kişi olarak mı çevireyim "İlk golümü attım" şeklinde; yoksa edilgen çatılı olarak mı çevireyim "İlk gol atıldı" şeklinde?
dark_rocker
11-13-2008, 07:12 PM
1.soru Orjinal Bence Daha İyi olur..
2.soru İlk Gol Atıldı Şeklinde Olursa Daha Orjinal Olur.
hades
11-13-2008, 07:57 PM
1.soru Orjinal Bence Daha İyi olur..
2.soru İlk Gol Atıldı Şeklinde Olursa Daha Orjinal Olur.
katılıyorum.
İlk soru bende dark_rocker'a katılıyorum ama 2.'de kariyer bizim kariyerimiz olduğu için bence İlk golümü attım olsun :)
raknet
11-14-2008, 09:48 PM
Profesyonel bir görünüm olması için orijinal mevkii isimleri ve edilgen çatı kullanılması konusunda hemfikiriz sanırım, teşekkürler ;)
cemseckin
11-15-2008, 08:07 AM
raknet türkçeye çevirirken çok yerine oturmayan kelimeleri çevirmeye bilirsin yani kalıplaşmış olanları, bu oyunu oynayan herkesin bi cm geçmişi mutlaka vardır. Mevkileri gerçekten çevirmene hiç gerek yok.Yani işin kısası baktın bu kelimeyi şunamı çevireyim bunamı çevireyim diye ikilime düşersen hiç çevirme :)
Yani pea portekizceye çevirmeyi bitirdi galiba raknet hızlı olman lazım ;)
raknet
11-15-2008, 06:30 PM
Yani pea portekizceye çevirmeyi bitirdi galiba raknet hızlı olman lazım ;)
Sanırım aşağıdaki cümleyi yanlış çevirdin
Hopefully I'll get the Portuguese translation done in 1 week.
"Umarım bir haftada Portekizce çevirisini tamamlarım" demiş. NSS dışında da bir hayatım da var unutma ayrıca. ;)
Pardon raknet ben yanlış çevirdiğimden değil yanlış aklımda kalmış. Pardon iyi çalışmalar bekliyoruz. ;)
The_MessiaH
11-17-2008, 03:01 PM
kolay gelsin raknet
Raknet az kaldı değil mi hiçbir yamamız tamam değil zaten beklemekten başka çaremiz de yok :(
raknet
11-24-2008, 09:54 PM
Sadece benim bitirmemle çıkmayacak bu yama zaten diğer dillerin de çevirisi bitince toplu güncellme olarak çıkacak ;) Zaten benim de bitmedi henüz...
Ha anladım raknet şu NSS4'ü ilk açtığımızdaki yerden seçeceğiz. Ama daha bütün kadro tamam değil sanırım. O zaman daha çok var..
Hadi be raknet çıkar artık şunu bekliyorum ama nereye kadar yane..
raknet
12-05-2008, 08:29 PM
Aşağıdaki açıklamayı yaklaşık 2 hafta önce yapmıştım, bu açıklamadan ne anladın tam olarak?
Sadece benim bitirmemle çıkmayacak bu yama zaten diğer dillerin de çevirisi bitince toplu güncellme olarak çıkacak ;) Zaten benim de bitmedi henüz...
dark_rocker
12-06-2008, 07:00 AM
arkadaşlar lütfen sıkmayın moderatörümüzü türkçe çeviri sandığınız kadar kolay bir iş değil....
Eagle
12-06-2008, 08:03 AM
kolay olmasına kolay da bayıyor adamı
dark_rocker
12-06-2008, 08:36 AM
evet çok sıkılıyor insan ilk başladığında o kadar değilde iş ilerleyince...
Görev raknet'in ama sıkmıyoruz ki zaten sadece merak ediyoruz. Hangi programla çeviriyorsa ben de bir baksam. :)
raknet
12-06-2008, 05:25 PM
Hiçbir yazılımın çevirisi programla yapılmaz. Oyunun dil dosyalarının her bir satırını kendim çeviriyorum. ;)
dark_rocker
12-07-2008, 09:33 AM
evet raknet çok zor iş gerçekten allah sana kolaylık versin...
Hiçbir yazılımın çevirisi programla yapılmaz. Oyunun dil dosyalarının her bir satırını kendim çeviriyorum. ;)
Aaaa güzelmiş ben de o zaman oyunda bir oynayım. Dosyalarını nerede bulunuyor bu dil dosyaları? :blimey:
dark_rocker
12-08-2008, 09:04 AM
language diye bir klasördedir...
Eeee tercümanımız raknet nasıl gidiyor çeviri işleri..
canpasha
04-24-2009, 04:58 PM
Bıkmadın dimi aynı soruları sormaktan ;) ?
dark_rocker
04-24-2009, 07:32 PM
xDRaknet Nerdesin!!!
canpasha
04-24-2009, 08:45 PM
Neden bu sonsuz presler :P
nedvedmania
05-04-2009, 03:59 PM
Nerdesin rankeeet :D
Ciddi manada soruyorum. Yardımcı ararsan çeviri konusunda yardımcı olabilirim.
vaaay türkçeye çevriliyo. iyi iyi :) sevdim bak bunu. iyikide lisansını almışım oyunun. sevmiyom öle her kullanıcıyı desteklemeyen yazılımları. aferim NSS'e 5 çıksın onuda alıcam :D
Eagle
05-11-2009, 02:50 PM
aylardır çeviriliyor fmc; kısacası bişey olduğunu düşünmüyorum boşuna umutlanmayın zaten kariyerde de 28 yaşıma geldimxD
ehehe. turkce forum oldugunu yeni farkettim ben :) bazı yamaları yapında daha zevkli oldu oyun. artık kimin formasını aldığımı biliyorum mesela :D:D:D
Eagle
05-16-2009, 05:11 PM
yeni versiyon çıktı herkese tavsiye ederim
çevirilerin çoğu bitmiş 10 kadar dil var türkçe yama da şimdiye dek bitmeliydi artık boşuna beklemeyin derim zaten sevgili moderatörümüz de ortada yok:rolleyes:
türkçe yama için cok tesekkurler. ellerinize saglik (!)
dark_rocker
05-25-2009, 07:10 AM
ne türkçe yaması...
raknet
05-25-2009, 09:29 PM
Çeviri projesi şimdilik rafa kaldırıldı, ilginiz için teşekkürler :)