View Full Version : Nss4 çalışmayanlara
cemseckin
11-08-2008, 09:14 PM
Çalıştıramayanlar 4.01 versiyonunu indirsinler.
http://download.newstargames.com/Install_NSS4.exe
arkadaşlar oyunu açamayan arkadaşlar neleri denesin, çözenler nasıl çözdüğünü anlatsın burada bir sirkülasyon oluşturalım, forumun heryerinde oyunum çalışmıyor diye konular açılmasın. İlk önce kendi sorunumdan bahsediyim, şuana kadarki tüm nssleri oynadım en son çıkan versiyon hariç, sistemimde hiçbir problem yok, ekran kartı driveri uygun, tahminimce regedit problemi ama onarlıda temizledim oyunum yine açmadı.
raknet
11-08-2008, 09:38 PM
Genel olarak böyle bir sorun mevcut, sanıyoruz ki ekran kartları bu sorunda başrol oyuncusu. Yapımcı Si bu hafta boyunca bu uyum sorunlarıyla ilgilenecek, bu yüzden çeviri çalışmaları gecikiyor haberiniz olsun ;)
Sorun yaşayanlar lütfen aşağıdaki bilgileri de sorunlarıyla beraber bildirsinler:
* Sistem özellikleriniz. (İşlemci, RAM, ekran kartı ve işletim sistemi)
> Başlat menüsü
> Çalıştır
> dxdiag yazıp enter'a basın.
> İlk sekme RAM ve işlemci bilgileri, Vista'da 2, XP'de 3. sekme ekran kartı bilgilerini verir.
* Oyunun daha önceki Demo ve Beta sürümlerini oynayıp oynayamadığınız bilgisi.
* Tam olarak nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğunuz.
Eagle
11-09-2008, 11:30 AM
arkadaşlar ilginç birşey oldu( haberiniz olsun):
oyunum az önce açılmadı oyunumu yükle dedim yüklendi ve oyun kapandı (modemim kapalıydı) sonra modem açıkken girdim( belki güvenlik için si yapmıştır dedim) sonra açıldı oyun be tesadüf değildir heralde galiba si oyunu aldırmak için yaptı bunu bu doğru değil mi yoksa benim bilgisayar istediği zaman açıp istediği zaman açmıyor mu doğrulanırsa sevineceğim (sinin zekasına hayranım bravo vallaha doğruysa):D
dark_rocker
11-09-2008, 11:58 AM
evet benim bilgisayarımdada aynı şey oldu da bunu oyunu aldırmakla ne alakası olduğunu anlamadım eğer korsan serial ler içinse bravo si ye...:D
Eagle
11-09-2008, 12:02 PM
korsan serial kullanılamayacağı için oyunu alırlar artık;) da internetim gittiğinde ne yapacağım onu bilemiyorum:(
basaramagic
11-09-2008, 12:42 PM
Valla yabancı forumada defalarca sordum ama daha bir bilgi yok henüz bekliyorum.
Sistemim:
Pentium 4 3,2 ghz windows SP2 XP pro
Geforce 6800 ekran kartı
Asus P5LD2 anakart
2 GB kingston ram
dx versiyonu 9.0c
ekran kartının falan güncellemeleri yapılmış halde.
Oyunu kuruyorum.Çalıştıra basıyorum.Kum saati beliriyor sonra kum saati gidiyor ve okadar.Hiçbirşey olmuyor.Ne bir hata ne de başka birşey.
Belgelerim klasörüne bakıyorum oyunla ilgili hiçbir dosya oluşturulmamış.
Benim harddiskim 3 dizinden oluşuyor.C,O,P
C ye windows kurulu
O ya oyunlar kurulu
P ye programlar kurulu.
Acaba dedim yanluş dizine mi oyunu kuruyorum diye düşündüm sildim yükledim sildim yükledim hepisinde denedim hiçbir fark oluşmadı.
Sorun ne bilmiyorum.:wall:
cemseckin
11-09-2008, 03:32 PM
eagle öyle bir şey oluğunu sanmıyorum, hiçbir yapımcı böyle birşey yapmaz zaten mantık dışıdır :) online oyunmuki bu. Kendimden örnek vermem gerekirse ben devamlı geziyorum ve internetim heryerde olmayabiliyor.
Eagle
11-09-2008, 03:34 PM
eagle öyle bir şey oluğunu sanmıyorum, hiçbir yapımcı böyle birşey yapmaz zaten mantık dışıdır :) online oyunmuki bu. Kendimden örnek vermem gerekirse ben devamlı geziyorum ve internetim heryerde olmayabiliyor.
bende ve dark_rocker da oldu ama:)
basaramagic
11-10-2008, 04:10 PM
çalışmıyooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr :wall:
raknet
11-10-2008, 04:23 PM
Valla yabancı forumada defalarca sordum ama daha bir bilgi yok henüz bekliyorum.
Sistemim:
Pentium 4 3,2 ghz windows SP2 XP pro
Geforce 6800 ekran kartı
Asus P5LD2 anakart
2 GB kingston ram
dx versiyonu 9.0c
ekran kartının falan güncellemeleri yapılmış halde.
Oyunu kuruyorum.Çalıştıra basıyorum.Kum saati beliriyor sonra kum saati gidiyor ve okadar.Hiçbirşey olmuyor.Ne bir hata ne de başka birşey.
Belgelerim klasörüne bakıyorum oyunla ilgili hiçbir dosya oluşturulmamış.
Benim harddiskim 3 dizinden oluşuyor.C,O,P
C ye windows kurulu
O ya oyunlar kurulu
P ye programlar kurulu.
Acaba dedim yanluş dizine mi oyunu kuruyorum diye düşündüm sildim yükledim sildim yükledim hepisinde denedim hiçbir fark oluşmadı.
Sorun ne bilmiyorum.:wall:
Bu hafta içinde oyun için bir güncelleme çıkması muhtemel. Lütfen güncellemeyi bekleyin ;)
bende ve dark_rocker da oldu ama:)
Si'ye sordum, böyle bir özellik yok. Sadece kayıt kodunu aktivasyon sırasında internete bağlı olmak yeterli oluyor ;)
nennerotua
11-10-2008, 08:34 PM
öncelikle nss 3 te hiç problem yaşamadım.ama nss 4 ün bütün betalarında aynı sorunla uğraştm oyun açılıyor özellikler konsolundan sonra starta basıorm ekran kararıo daha sonra windowsa geri dönüyo.forumda bir çok kişi belirtmiş bu problemi ancak herkes ekran kartınına bağlamış.napmamız gerekio bu sorunu çözmemiz için bi allahın kulu adam gibi anlatmamış.şimdide ana oyunda da aynı sorun lütfen yardım edin.şimdiden teşekkürler
raknet
11-10-2008, 08:44 PM
öncelikle nss 3 te hiç problem yaşamadım.ama nss 4 ün bütün betalarında aynı sorunla uğraştm oyun açılıyor özellikler konsolundan sonra starta basıorm ekran kararıo daha sonra windowsa geri dönüyo.forumda bir çok kişi belirtmiş bu problemi ancak herkes ekran kartınına bağlamış.napmamız gerekio bu sorunu çözmemiz için bi allahın kulu adam gibi anlatmamış.şimdide ana oyunda da aynı sorun lütfen yardım edin.şimdiden teşekkürler
Bu hafta içerisinde yeni bir yama çıkması bekleniyor, bu yamada yaşanan tüm bu uyum sorunlarının çözüleceği ümit ediliyor ;)
cemseckin
11-11-2008, 08:32 AM
umut garibin ekmeği :)
flint
11-11-2008, 01:24 PM
bende driverler falan hersey yuklu...oyuna sorunsuz bi sekilde ve her cozunurlukte giriyor ve sorunsuz bi sekilde quick match yapabiliyorum....new game dedigimde hersey normal gidiyor adamımı ayarlıyorum takımımı seciyorum..son ayar ekranında next e tıklıyorum assadaki sure doluyor tam carrier sayfası acılacakken oyundan atıyor....bilen biri varsa el atsın ya birturlu cozemedim nie bole yaptıgını
Oyunu sil tekrar yükle ;)
raknet
11-11-2008, 04:02 PM
bende driverler falan hersey yuklu...oyuna sorunsuz bi sekilde ve her cozunurlukte giriyor ve sorunsuz bi sekilde quick match yapabiliyorum....new game dedigimde hersey normal gidiyor adamımı ayarlıyorum takımımı seciyorum..son ayar ekranında next e tıklıyorum assadaki sure doluyor tam carrier sayfası acılacakken oyundan atıyor....bilen biri varsa el atsın ya birturlu cozemedim nie bole yaptıgını
Oyunda kullandığın oyuncu ismini bana PM ile ulaştırabilir misin?
Bu sorunla karşılaşanlar lütfen kullanıcı isimlerini bana ulaştırsınlar... ;)
onurcano
11-12-2008, 03:10 PM
bende bu oyun açılmıyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooo e canımı sıkmaya başaladı bu oyun ha ya nolur bi çare bulun litfin:wall:
StarSoccer
11-12-2008, 05:28 PM
İşletim Sistemi:Windows XP
Üretici: IBM
İşlemci: Intel Pentium M 1.80 GHZ
Bellek: 512 Mb Ram
Oyuna Takılıyorum Kumsaati Gözküyor Ama Oyun Bir Türlü Açılmıyor Bunu 50 Kez Tıklasamda Farkı Olmuyor.
raknet
11-12-2008, 05:50 PM
bende bu oyun açılmıyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooo e canımı sıkmaya başaladı bu oyun ha ya nolur bi çare bulun litfin:wall:
Her yerde bu isteğini belirmene gerek yok, açmış olduğun konu üzerinden yardımcı oluyorum ;)
İşletim Sistemi:Windows XP
Üretici: IBM
İşlemci: Intel Pentium M 1.80 GHZ
Bellek: 512 Mb Ram
Oyuna Takılıyorum Kumsaati Gözküyor Ama Oyun Bir Türlü Açılmıyor Bunu 50 Kez Tıklasamda Farkı Olmuyor.
Sistem özelliklerin zayıf gibi gözüküyor, ekran kartını da belirtebilir misin? Oyunun çalışıp çalışmamasında belirleyici bir rol oynuyor ekran kartı...
barisblue
11-15-2008, 12:59 PM
İşletim Sistemi:Windows Vista
İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz
Bellek: 2046MB RAM
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3600 Series(512 Mb)
Fakat oyuna tıklıyorum fakat açılmıyor.
Oyuna tıkladığım anda işlem yapıyor işlemlerde görüyorum fakat 3 saniye sonra işlemlerden kayboluyor.Benim bilgisayarımın desteklemediğini düşünmüyorum bu nerden kaynaklanıyor??
Diğer nss oyunlarının tamamı çalışıyor demo da çalıştı fakat bu çalışmıyor.4.01 kurdum gene olmadı bir yardım ederseniz sevinirim.
Oyunu ilk önce yeniden kur veya ekran kartı güncellemesini indirmeni tavsiye ederim demo açılmış ve gerçek oyun açılmamışsa bu garip bir durum.
barisblue
11-15-2008, 01:41 PM
oyunu en az 4-5 kere yeniden kurdum 3-4 kere yeniden indirdim ekran kartı driverını 2 kere indirdim fakat oyun başlamıyor. Bir hata da vermiyor regedite de baktım fakat oraya da kayıt yapmış gene de oyun başlamıyor..
nennerotua
11-15-2008, 03:48 PM
4.01 ide indirdim gene aynı sorun bütün betalarda oyunda da aynı sorun .
yani 26 mb lik oyunun ekran kartını yüksek istemesi saçmalık bence şayet eğer sorun bu ise
raknet
11-15-2008, 06:08 PM
oyunu en az 4-5 kere yeniden kurdum 3-4 kere yeniden indirdim ekran kartı driverını 2 kere indirdim fakat oyun başlamıyor. Bir hata da vermiyor regedite de baktım fakat oraya da kayıt yapmış gene de oyun başlamıyor..
Sanıyorum oyunun 64 bit CPU'larla ilgili bir sorunu var, bu kesin birşey değil ama yine de bunu yapımcıya soracağım ;)
4.01 ide indirdim gene aynı sorun bütün betalarda oyunda da aynı sorun .
yani 26 mb lik oyunun ekran kartını yüksek istemesi saçmalık bence şayet eğer sorun bu ise
Sistem özelliklerinizi belirtir misiniz lütfen?
nennerotua
11-16-2008, 01:02 PM
amd athlon 2000 işlemcim var geforce fx 5500 256 mg 1024 ram ekran kartım var
raknet
11-16-2008, 02:12 PM
amd athlon 2000 işlemcim var geforce fx 5500 256 mg 1024 ram ekran kartım var
Ekran kartı sürücülerin güncel ve sisteminde DirectX 9.0c kurulu mu?
local1907
11-17-2008, 09:47 AM
Merhaba Arkadaşlar. NSS4.01 demo var. Oyun açılıyor. Maç veya antreman ekranında grafik kartı hatası veriyor. Oyuncuları renkleri vs şeyler karma karışık bir yapı içinde.
Bilgisayar özelliklerim
intel celeron 2.4
Ati radeon 9250 (sürücüleri son çıkan türünden yani güncel)
DirectX 9.0C kullanıyorum.
Örneğin GTA san adreas vs oyunlar çalışıyor. Ancak NSS4.01 Çalışmıyor.
raknet
11-17-2008, 05:13 PM
Merhaba Arkadaşlar. NSS4.01 demo var. Oyun açılıyor. Maç veya antreman ekranında grafik kartı hatası veriyor. Oyuncuları renkleri vs şeyler karma karışık bir yapı içinde.
Bilgisayar özelliklerim
intel celeron 2.4
Ati radeon 9250 (sürücüleri son çıkan türünden yani güncel)
DirectX 9.0C kullanıyorum.
Örneğin GTA san adreas vs oyunlar çalışıyor. Ancak NSS4.01 Çalışmıyor.
Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar da var, umarım bir sonraki güncellemede giderilir... Oyun güncellemelerini sürekli kontrol etmeyi unutmayın ;)
basaramagic
11-17-2008, 10:40 PM
pes 2009 u bile High da hiç takılmadan full oynuyorum ama bu oyun açılmıyor bile :)
kum saati görünüyor sonra kayboluyor başka hiçbirşey olmuyor ben masaüstüne bakıyorum oda bana bakıyor.
sistem:P4 3,2ghz/windows XP service pack 2
Geforce 6800 256mb
2 gb ram
dx9 yüklü ve ekran kartımın sürücüsü en sonda...
kaspersky var virüs programı belki ondandır dedim kapattım ama yine olmadı.
Pes 2009'u karıştırma NSS4'le motorları çok farklı. Oyunu kaldırıp tekrar yükle olmadı raknet'e bırakıyorum. ;)
southmaster07
11-21-2008, 04:43 PM
Selamlar,
Arkadaşlar benim bilgisayarımın sistem özellikleri;
CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Ekran Kartı: Geforce 8500 GT
RAM: 1500 MB
ve ekran kartı son güncellemelerine sahip olmasına rağmen; oyunu açarken siyah ekran beliriyor, biraz bekeldikten sonra tam ana menü müziği çaldığı an hata bile vermeden oyundan atıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Aynısı NSS3'te bana da oluyordu oyunu silip tekrar yüklemeyi denesen. ;)
raknet
11-21-2008, 05:54 PM
Arkadaşlar oyun esnasında görüntüde sorun yaşayanlar oyunun kısayoluna sağ tıklayıp "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" seçeneğini işaretlesinler ;)
Raknet benim sistemim vista da bulamadım o dediğin "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" nasıl bulacam. Yardım et lütfen!
raknet
11-21-2008, 06:34 PM
Raknet benim sistemim vista da bulamadım o dediğin "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" nasıl bulacam. Yardım et lütfen!
Benimki de Vista, kısayola sağ tıkla "Uyumluluk" sekmesine gel orda mevcut ;)
Raknet dediğini NSS3 için denedim hata verdi şu;
"Access to Game\Data\result.dat was denied."
Yeri olmayacak ama cevap versen. Lazım da..
raknet
11-21-2008, 06:58 PM
Raknet dediğini NSS3 için denedim hata verdi şu;
"Access to Game\Data\result.dat was denied."
Yeri olmayacak ama cevap versen. Lazım da..
Oyunu yönetici olarak çalıştır. Bunu yapmak için kısayola sağ tıkla orada bu seçeneği görürsün ;)
Tamam yaptım raknet işe yaramadı yine açılmıyor ama hata kalktı yine de sağol ;)
nessta
11-27-2008, 09:56 PM
mrb arkadaşlar ben oyunu yükledim 4.1 versiyonunu masaüstüne icon geliyo üstüne tıkladıımda oyun hiç açılmıyo.mause un yanında kum saati çıkıyo ama bi pencere açılmıyor. Sistem özelliklerim
Ekran kartı : Atı Readon 9200
Ram:512 MB
Pentium 4 2.80 GHz Windows XP
yardımcı olursanız sevirim.
Sil tekrar yükle olmazsa yönetici durumunda çalıştır ;)
raknet
11-28-2008, 05:48 PM
mrb arkadaşlar ben oyunu yükledim 4.1 versiyonunu masaüstüne icon geliyo üstüne tıkladıımda oyun hiç açılmıyo.mause un yanında kum saati çıkıyo ama bi pencere açılmıyor. Sistem özelliklerim
Ekran kartı : Atı Readon 9200
Ram:512 MB
Pentium 4 2.80 GHz Windows XP
yardımcı olursanız sevirim.
Radeon 9200lerde bir sorun var, oyun için yeterli değil sanırım. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar da vardı. Ekran kartı sürücülerini güncelleyip en son DirectX'i (9.0c) yüklemeyi denedin mi?
recaizade
11-29-2008, 04:50 PM
olayı çözdüm acıklamayıda yeni konu acıp yaptım da rahat olsun diye oyunu acamayanlar
http://www.newstarsoccer.com/newstarforum/showthread.php?p=85118#post85118 bu konudan sorunu çözebilirler
Teşekkürler güzel olmuş ama sadece güncellemeleri içeriyor galiba :)
southmaster07
12-10-2008, 07:33 PM
arkadaşlar belki sorun çözülür diye 4.13 ü yükledim ama yine açılmıyor oyun. Tek gelişme oyun başındaki beyaz ekran geliyor sonra oyundan atıyor. Ayrıca ekran kartı güncellemesi yapıldı.
Valla bende de NSS3 açılmıyordu ne yaparsam yapayım denedim olmuyordu. Oynayamayacaksın galiba :(
ES_ess
12-22-2008, 05:51 PM
bende açılmıoyr bile ikon çıkıyor. Redegite bakıyorum. bir süre açık duruyor sonra kapanıyor.
Sistem özelliklerini belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Ama şunları deneyebilirsin..
1. Oyunu sil yeniden yükle
2. Tam ekran yerine pencere modunda çalıştır
3. Yönetici modunda çalıştır
4. Düşük çözünürlükte çalıştır
Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
ES_ess
12-24-2008, 08:44 PM
Windows XP Professional
Service Pack 3
AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 3800
2,01 GHz 1,00GB RAM
Ati Radeon x550
Not: Betalar çalışıyor.
Sisteminde sorun yok gibi yani iyi bence yukarıda dediklerimi dene yoksa bir sorun var onu da moderatöre (raknet) sor. :)
desperado_osna
01-13-2009, 12:18 AM
nVidia GeForce4 MX 440 ekran karti
Intel Pentium 4 CPU 2.80 GHz işlemci
1 gb ram
DirectX 9.0c
ekran kartı driver'ıda yüklü ama oyun acılırken hemen başta beyaz bi ekran geliyor bi ses gelip kapanıyor.en düşük seviyede de(pencere modu,çözünürlük, detaylar vs..) denedim aynısı oluyo yine..
sorun pc de mi yoksa oyunda mı o'nuda anlamadım xD
gerçi ilk gördüğümde 4.01 i indirdim yükledim oynadım biraz serialim olmadığı için kaldırdım,sonra canım biraz daha oynamak isteyince tekrar yükledim ve ....
ilk önce hiç açılmadı,konulardan birinde settings'de engine.ini dosyasını editleyin falan diyordu onu yaptım bu sefer ilk ekran geliyor ama oyunda tık yok xD deliricem sanırım :)